Игри/четиво/ за НАПРЕДнали!!!

 

 

Дали нещо зависи от теб,дали животът продължава,дали

 

избираш онова което искаш,или просто правиш поредният компромис със себe си,с принципите си и най вече със себе си,с онова което усещаш желаеш или мечтаеш….

Променяш правилата,или просто правилата променят теб/смачкват те/,имаш право на избор-разума или популизма,онова което искаш да чуеш,или онова което е възможно и реално да се случи!?Животът си тече с пълна сила,с теб,без теб –независимо от това дали силно любиш,или силно мразиш…. 

 Всъщност строго прагматично,все по малко романтично и почти липсващо идиалистично. Прилича на философски трактат ,а всъщност не е,това е четиво за НАПРЕДнали, които живеят,умират,радват се,обичат,мразят,псуват,кефят се на готината мацка която минава покрай тях,завиждат на този който я чука и се представят на негово място. Това е четиво за тези които знаят и усещат,че светът не се върти около тях,а те самите въртят светът-просто усещане за принадлежност към кауза или нещо далеч по прозаично-дали това е моят живот!?

Това четиво не е плажно,въпреки че сме вече в активният плажен сезон,за съжаление  е предизборно/заради сезона/,може би не го четеш на плажа/по добре там/,а някъде където липсват климатици и мухите и комарите досаждат повече от вресливите политици по екрана на телевизора.

Четиво в стил модерно риалити,но и четиво заимстващо доста от актуалният и досаден правилник за движение по пътищата,който ти отдавна не спазваш/винаги нарушаваш/,кандидат шофьори дал господ,а калпавите май повече от нормалните!? 

 И като  отворихме дума за изборите,да си поговорим за тях.

Най важното е в изборният ден :,дали гласуваш,или пасуваш,т.е псуваш !?

После идва разумът,защото изборите са емоция!  И почва онова задаване на въпроси на които край няма, за качеството на „материала”/народните представители/,защото не забравяй уважаеми читателю/избирателю/,че състава на Народното събрание е най представителната извадка на света около теб/блока или махалата в която живееш/!

Там е съседът от съседният вход,които винаги пакира пред гаражът ти,въпреки че там пише с големи букви”Паркирането забранено”. Там е и яката мацка от гарсониерата,след която в асансьора винаги ухае на скъп парфюм и въздишаш по нея,там и комшията дето все обещава да поправи оградата,но вече втора година нищо не се случва.

Съседа от третият етаж също е избран-става рано,връща се късно,работи човека,дори поздравява,но толкова за него ,друго не знаем, пък и той май не от приказливите.

Там е е и собственикът на мезонета за който се знае,че има много пари,но всички гадаят от къде и как ги има. Чудиш се какво прави там и съседа,дето безумно те дразни когато слуша чалга в ранната утрин към 2.00 часа!?-ами и той е е избран!?

И като анализираш си казваш-всички сме си ги избрали и сега от тях зависи да вземат важни решения,да похарчат парите ни/от данъци/,дали ще могат,дали ще се справят,дали и аз ще усетя ползата,дали ще се справят/по скоро колко ще откраднат/!?

 

А ,истината е далеч по прозаична и като всяка истина боли-ние решаваме кой да управлява нашите пари и за какво да ги похарчи-дали да ни е по-чисто ,или за консултантски услуги,за магистралата до морето и обратно или да ги вземе Батко!?

Дали на улицата,ще е светло или по нея да се разхождат трафиканти на дрога,дали децата ни ще има къде да спортуват или за поредната чешмичка от която никой не пие вода!? Въпросите които си задаваме всеки ден и в повечето случай не намираме отговорите/въпреки,че всеки един от нас ги знае за себе си/!

Иначе изборите са просто една игра,но ако не внимаваме може и да стане плачка/играчка-плачка/!!!

 

 

 

Filed under: Общество и нрави

Leave a Reply