Данък печаба е 20%,а не 10%?!

  • Правителството на България вдигна данък печалба от законните 10% на 20%.?!

Най вероятно така биха изглеждали заглавията на свободната преса и независимите медий,ако живеехме в законна и правова държава,където върховенството на закона е пред това,че аз съм,ти си или някой друг е някой….правилата са  за всички.И ако този който пише правилата не ги спазва,какво да сторят останалите?

Антикризисният план на правителството на държавата явно предвижда вдигане на данък печалба на 20%,защото няма никакво логично  обяснение на това,че който плати 20% данък печалба на държавата ще си получи парите които си е заработил по различни проекти.Пари който държавата задържа незаконно и не се разплаща с частният сектор.

В държави членове на ЕС,практиката е обратна,държавата инвестира средства от държавният бюджет за да спаси частният сектор от фалити.При нас си плащаш държавен рекет за да не те фалира собствената ти държава,явно това е нестандартно решение което ще извади българската икономика много по бързо от световната от икономическата криза-казва ли ти някой,пък и смеш ли да питаш?!

Антикризисните решения,обаче не се ограничават само с този ход-има такова уникално развитие,че ми идва да се разплача от умиление за грижите които следват да бъдат положени за хора които остават без работа.

На практика тези допълнителни 10% се раздават на калпак на безработните,които най големият длъжник в държавата,самата“държава“ е създала със свойте антикризисни мерки.Да плачеш ли или да се смееш!? И ако не беше тъжно си е направо смешно.

Сигналът на българското правителство е много ясен към всички потенциални чужди инвеститори/не че са много/,пък и към всички тези които се намират на територията на този уникален данъчен рай-Не идвайте в България,тук освен,че сме крадливи/етикет от предишното правителство/,вече и лъжем и то много!

Кaто съвестен и доброномерен данъкоплатец,съм длъжен най-отговорно  да заявя,че това е държавен рекет,а не антикризисна програма,защото в моята България данък печалба е 10%,а не 20% и сме държавата с най ниският данък печалба в ЕС. „А дали е така,кой,кой ще ми каже“-както се пееше в една  популярна песен.

Tags: ,
Filed under: Напред - назад

Leave a Reply