Мажоритарни-ха дано,ама надали!?

У, мен настава тежка драма като избирател!?
Имам право на два гласа на тези парламентарни избори: Първо да си избера партия,която да ми защитава интереса.Второ да си избера личен кандидат/мажоритарен/ от който да мога да си търся личните права и да му задавам въпроси,защо така,защо иначе,ти какво направи за мен,за моя проблем…

Сериозна възможност ми е дал законодателя! До тук браво,а погледнеш всъщност майка плаче!

Преглеждам листите,както и мажоритарните кандидати и понеже съм разумен човек си правя някой изводи,чудя се какъв ли избор да направя!?

При партийните листи е доста лесно,виждам партията-харесва ми,допада ми програмата и и гласувам!

Кеф ти десноцентристи,кеф ти леви,кеф ти либерали,може и нещо с неясен статус…
Тук въпроса е друг дали лицата определени от партиите будят доверие,че ще изпълнят тази програма,ама все пак се доверяваш на партийното ръководство,идеята е че се предлагат най-добрите!

При мажоритарните кандидати си е доста страшно и там съм объркан и не мога да си отговоря на въпроса: Те мажоритарни ли са или партийни,партийният интерес ли ще защитават или моя като гласоподавател гласувал за тях-универсални личности са тия хора!

Ще дам няколко примера за да ме разберете защо се чудя как де се раздвоя и да направя избор от които после да не ме най -малкото срам.

Цветан Цветанов-председател на ГЕРБ-води партийна листа в София,ама с претенция да ми защитава личният интерес във Велико Търново/аз гласувам там/ и се чудя кое по напред ще стори!?

Николай Василев и Даниел Вълчев-министри от НДСВ  управлявали държавата и провеждали партийната програма в действие-хем партийци,хем с претенции да ми защитават личният интерес,как точно ще стане не знам,може би те знаят!?

Следващите Иван Костов и Волен Сидеров и двамата председатели на партии,ама и те кандидати да бъдат избрани не като партийни водачи ,а като мажоритарни кандидати!

И като погледнеш,ще видиш че всичките мажоритарни все партийни функционери,като почнеш от председатели,зам председатели и стигнеш до по ниски нива в партийната ерархия.

Излиза,че единственният мажоритарен кандидат е единият от известните братя Галеви.Защото него в района си го познават,грижи се за хората/избирателите/,храни ги,дава им заплати,е сега от време на време и ги бие,ама това са подробности.По важното е,че не дава и на други да ги бият,а това е гаранция за сигуност.

Ей ,това е мажоритарността в България,пък после хората не гласували…

Filed under: Общество и нрави

Leave a Reply