За феода и фиска!?

 

 

 

Без феода няма фиск,както и обратното,феода произвежда,фиска прибира-общо известно правило от стари и прастари времена.

 

БАН не е най добрата структура в образованието и има нужда от реформи,но реформи се осъществяват със средства и ясна и целенасочена политика,а не със заклинания и лепене на етикети.

 

Защото е срамно държава в която има химн за буквите: Напред науката е слънце! образованите да са по малко от неграмотните,парите да са повече за социално слабите от колкото за хората които формират брутният вътрешен продукт

 

 

Изявленията на настоящият финансов министър Дянков за  БАН че са „феодални „старци може  и да доставя радост за ухото в определени среди,но едва ли е признак на добро възпитание.Още повече,че настоящият министър е продукт именно на настоящите „феодални” старци.Сигурно се чудите защо,ами просто е за обяснение-гордостта на българското образование през социалистическата епохата  -Езиковите гимназии са плод именно на разработките на БАН по отношение на  средното образование,а както е добре известно настоящият министър е продукт на Ловешката езикова гимназия,едно прекрасно и до днес училище. И ако не бяха „феодалните“ старци едва ли настоящият министър щеше да е с настоящият си английски и опита си по международните финансови институции. Е ,образованието е дало добра езикова култура,но общо човешката се придобива на други места и не са виновни нито „феодалните” старци нито който и да е било друг за отношението на министъра към науката и за начина му на изразяване.

 

Че ,парите ги няма е ясно,че с всяка година за образование и наука са по малко е тъжен факт,но думите:Образованието и науката са приоритет също са факт от три правителства насам.

И както е тръгнало скоро време бъдещето поколение ще си говори не за фиска а за фикс малки тайни!

Filed under: Общество и нрави

Leave a Reply