София в добри ръце!

 

Ако сте забравили,да припомня-това е предизборният слоган на настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Че ,столицата е в добри ръце в последно време си личи от всяка една улица в града,за снегопочистването не искам да говоря,защото отдавна имам усещането,че съм на Пампорово,а не в София,ама това е от грижата да се чувстваме максимално близко до природата/според мен/нали в момента всички световни лидери са насочили своето внимание към екологичните проблеми.Улиците са”чисти „ на бяло! Добре,че идва пролетта!

Но да се върнем на улиците,там е истината и там прозира работата в перспектива. София е в добри ръце и ще бъде си личи от мащабното планиране в дългосрочен  план наречено-„досие на дупка”.Ей това да си дупка в софийска улица-внимание,отношение,грижа,усещане за перспектива във времето! Знаете ли,че на практика дупките могат да ни извадят от кризата,то покрай тях такава работа,такова планиране,такъв задълбочен анализ,пък методика е хей,къде ти криза при толкова дупки знаете ли колко работни места ще се открият?!

Само едно не ми е ясно,тия досиета на дупките секретни ли са или ще бъдат разсекретени по късно,защото на мен лично ми е интересно.Искам да знам поне за тия в моя квартал,какъв е критерия да имаш досие и най вече какво пише вътре в него,колко е широка дупката,колко е дълбока,кога ще се запълни,има ли статистика как се е образувала,как се сваля от отчет и т.н…

Защото както е известно има досиета и на хора,които били доносници или пък работили за държавата и дето се вика имам право да се информирам затова дали съседа ми е писал за мен какво правя през деня и през нощта,кой ми е идвал на гости,дали говоря против властта и тем подобни,а да нямам право да прочета досието на тая дупка дето е пред нас и ми троши колата.Не справедливо някак си с толкова много секретност да са обвити тия досиета,на дупките де! Защото  мога да разбера и неприятната истина,че моята кола или пък тази на съседа е причина за появата на дупката,или пък за нейното „задълбочаване”,а тогава какво правим!?

Ако трябва да съм обективен ще кажа,че сегашните дупки са от времето на Бойко Борисов и сегашният кмет не е виновен за тях.Може би и термина” досие на дупка” е плод на това,че предишният  кмет е от средите на сигурността и е въвел тази система на отчет.Следейки амплоато на настоящия кмет най вероятно следващата година термина „досие” ще бъде заменен от точкова система,както е при детските градини и ще има ред при ликвидирането на досието на дадената дупка,ама нали знаете тия дето не отговарят на критериите може да си останат извън системата на запълване,такъв им бил късмета какво да се прави.

Да ви призная,честно въобще не ми е смешно,защото е парадоксално и противно на логиката да има първо дупки после пък и досиета,второ те да са секретни и в общината да има хора които да работят по това.В семейството на държавите където сме и ние ЕС,може и да има дупки но там просто ги запълват,или за по сигурно правят нови пътища и то така,че да няма след това дупки,чистят улиците от снега,а не разчитат на това че слънцето ще изгрее след два или три дни и ще стопи снега,през пролетта,че даже и през лятото мият улиците защото са прашни и не ми обясняват всеки ден как пестим пари от снегопочистване,за да има за миене,защото по тази логика,може и да не мием,нали през пролетта валят дъждове. Иначе,дупките ще ги запълним и ще отчетем в „досието им” че са погълнали  точното количество асфалт,направени са няколко поред изкопа и валиране след това….все пак досието си е досие-нужна е информация.

Лошото за мен и много хора като мен,че догодина пак ще има дупки дали ще са нови или тези с досиета,все тая. София ще отново снежна и красива и пак, и пак ще се оправдаваме,че не сме си свършили работата с нещо като времето или с тези преди нас-хубаво е да се намираш в добри ръце,но ми омръзна от хубави оправдания!

Не смея и да си помисля какво щеше да е ако бяхме в лоши ръце!

Tags: , , ,
Filed under: Общество и нрави

Leave a Reply