Кой,кой,…??

За мнозина въпроса Кой?  Отдавна има  известен отговор. В предишното управление този въпрос  се задаваше непрекъснато и получаваше всевъзможни отговори.Къде правилни,къде неправилни.Този същият въпрос създаде вълна от протести,за да ни докара до авторитетни класации:България била на второ място в света по неодобрение на правителството си.

Изборите,пък и самата кампания също задаваха,често въпроса-Кой?Изборите преминаха,резултатите са ясни,дали ни харесват или не е въпрос на философия и усещане и принадлежност към дадената партия.И пак стигаме до въпроса-Кой? Сега по отговорен от всичко-Кой, ще ни управлява?Кой ще създаде модел на управление,гарантиращ стабилност?

Кой ,ще е в състава на управляващата коалиция?Кой ,ще е бъдещият министър председател?,Кой ще има министерства?Кой ,ще е министър?

Важни въпроси и всевъзможни отговори.Много комбинации/имаме 8 парламентарни групи в НС/Улисани от аритметиката да докараме нещата до общият сбор над 121 народни представители за да гарантираме стабилното управление за което всички бленуваме,май забравяме/или пропускаме/ най-важното КОЙ?

Кой, ще осъществи реформите?

Защото смисъла на бъдещото управление,което идва след поредните предсрочни избори е точно този:Осъществяването на дълбоки и смислени реформи които да гарантират развитие на държавата и успех и ясни хоризонти на гражданите които живеят в нея.Воденето на преговори от един,два или още незнам си колко тура е важно ако имаме гаранция и ясно разписан план за осъществяването на необходимите реформи за да имаме перспективата пред себе си.

Създаването на управленски мнозинства  е смислено занятие при положение,че получим отговорите на въпросите:

Кой ,ще реформира съдебната система и ще върне доверието на гражданите в нея?

Кой,ще затвори ненужните държавни висши учебни заведения,при положение,че вече няма необходимият брой студенти и приемаме вече и със слаб две?

Кой,ще затваря ненужни болници по малките населени места,за да не трупат нови и нови дългове всяка година,а хората живеещи там да получават все по лоша и лоша здравна услуга?

Кой,ще реформира социалната система и ще проведе пенсионната  реформа за да има доволни и пенсионери и работещи?

Кой,ще ни предложи,адекватна административна реформа?

Има много още Кой,Кой…. И така до безкрай….

Или и това ново управление,както и предишното ще ни обяснява как те са за малко и имат да решат краткосрочни задачи!?Или може би разсъждават на принципа:Реформите ще убият демокрацията!?

Времето ще покаже!

Tags: , , ,
Filed under: Напред - назад

Leave a Reply